PRIRODNjAČKI CENTAR OVČAR BANjA

STRANA - PRIRODNjAČKI CENTAR OVČAR BANjA

PRIRODNjAČKI CENTAR OVČAR BANjA

Predeo izuzetnih odlika „Ovčarsko-kablarska klisura“ prepoznatljiv je po svojim prirodnim vrednostima i bogatom kulturnom i duhovnom nasleđu.

U srcu Ovčarsko-kablarske klisure, u predivnom prirodnom okruženju nalazi se Ovčar Banja.

Prirodnjački centar se nalazi u Ovčar Banji i otvoren je 2022. godine. U okviru Prirodnjačkog centra nalazi se izložbena postavka eksponata vrsta koje su karakteristične za Predeo izuzetnih odlika „Ovčarsko-kablarska klisura“ i koja je realizovana u saradnji sa Prirodnjačkim muzejom u Beogradu.

Eksponati predstavljaju primerke pojedinih vrsta kičmenjaka – riba, vodozemaca, gmizavaca, ptica i sisara koje žive u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Posetioci Prirodnjačkog centra imaju priliku da se upoznaju sa prirodnim vrednostima Predela izuzetnih odlika „Ovčarsko-kablarska klisura“ i sa značajem zaštite životne sredine.

U Prirodnjačkom centru nalazi se deo namenjen za edukativne aktivnosti i prezentacije.

CENE ULAZNICA I ZAKAZIVANjE POSETA
Pojedinačna ulaznica 200,00 dinara
Grupna ulaznica 150,00 dinara po osobi
Deca 3-7 godina 150,00 dinara
Deca do 3 godine besplatno
Grupne posete je potrebno unapred najaviti.
Za dodatne informacije i najavu posete možete kontaktirati Turističku organizaciju Čačka na brojeve telefona: 032 55 96 018;

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu