Prirodne atrakcije

PRIRODNE ATRAKCIJE - ZLATIBOR

Vidikovac Gradina

Na nadmorskoj visini od 1164m, nalazi se vidikovac Gradina. Na vrhu se nalazi uređeni, drveni letnjikovac. Ono što izdvaja ovaj vidikovac, jeste teleskop, koji stoji na raspolaganju svim posetiocima – besplatno.

Vidikovac Gradina, udaljen 4,9km od Kraljevog trga – centra Zlatibora, pruža prelep pogled koji seže čak do Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Sa jedne strane pogled vam pada na varoš Čajetinu koja se ušuškala u dolinu između okolnih brda. A sa druge strane – Zlatibor na dlanu, moderno turističko naselje u punom sjaju. Nasuprot Gradine stoje Tornik na jednu, Čigota na drugu i Viogor na treću stranu, vrhovi koji kao hrabri divovi čuvaju Zlatibor i sve njegove lepote. Sa jednog mesta pogled na dva potpuno različita pejzaža, Ako pogledate prema severo-istoku očekuje vas pogled na pošumljene padine manjih brda i prežuljaka, dok je pogled na jug prostrantsvo goleti, livada i pašnjaka zlatno-žute boje.

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu