Prirodne atrakcije

PRIRODNE ATRAKCIJE - ZLATIBOR

Gold Gondola

Kontakt informacije:

Gold gondola je za posetioce otvorena svakog dana.

Zlatiborska Gold gondola zvanično je puštena u rad 11. januara 2021. godine i može se  pohvaliti brojkom od preko 250.000 prevezenih putnika u prvoj godini rada. Sa svojih impresivnih devet kilometara trase, preuzela je titulu najduže jednosegmentne panoramske gondole na svetu.

Zlatiborska „zlatna“ gondola povezuje centar Zlatibora sa skijalištem Tornik, što je ujedno i najviši vrh planine. Sa trenutnim kapacitetom od 800 putnika po satu u 72 zasebne kabine sa po 10 mesta, gondola pruža mnogobrojnim turistima nezaboravan doživljaj i 25 minuta uživanja u živopisnim pejzažima Zlatibora, koliko traje vožnja u jednom pravcu.

Ova panoramska žičara prelazi preko najlepših planinskih krajolika, a najatraktivnija vožnja je preko Ribničkog jezera, koje je tokom cele godine stecište mnogobrojnih izletnika. Na Ribničkom jezeru nalazi se medjustanica, gde je moguće napraviti pauzu i uživati u lepoti pejzaža i umirujućem svetlucanju vode, koje svakog posetioca ispunjava mirom i blaženstvom.

Danas je gotovo nezamisliv pravi ugođaj planinskog boravka svakog turiste bez panoramske gondole, koja plovi pod oblacima, krstari iznad najlepših i najuređenijih predela Zlatibora i pruža jedinstven i nezaboravan pogled sa vrha!

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu