Prirodne atrakcije

PRIRODNE ATRAKCIJE - ZLATIBOR

El Paso City

Tematski park “El Paso City” smešten je u prelepoj prirodi u kojoj se smenjuju pašnjaci i borova šuma, na samo 14 kilometara od centra Zlatibora, na magistralnom putu ka Jadranskoj obali. Dobio je naziv po istoimenom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Reka koja protiče ovim kompleksom deli ga na dve celine, na američki i srpski deo, tako da “El Paso City” predstavlja i mesto susreta dve kulture. S jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten srpski deo sa crkvom i simpatičnim zlatiborskim zaseokom.

“El Paso City” ima šatore, karavane, hotel i brvnare u kojima može da ugosti oko 100 gostiju. Od dodatnih sadržaja grad ima restoran, kafe poslastičarnicu, muzej starih predmeta, teretanu…

Kaubojski grad

U kaubojskom gradu možete videti verodostojne repilike salona, banke, pošte, berbernice, kancelarije za šerifa, čak i repliku zatvora – baš kao u vestern filmovima. Pored restorana, tu je muzej sa postavkom starog oružja, mlin, bilijar sala, vetrenjača i drugi detalji karakteristični za divlji zapad.

Iza kaubojskog grada smešteno je naselje “Karavani pored reke”, sa osam interesantnih karavana u kojima se možete udobno smestiti i prespavati. Karavani su nazvani po poznatim glumcima iz vestern filmova (Džon Vejn, Gari Kuper…).

Indijansko selo

Selo je dobilo naziv u čast najpoznatijeg indijanskog poglavice Bika koji sedi. Šest oslikanih šatora okružuju prostor oko platoa za logorsku vatru. Pored vizuelnog uživanja, u ovim šatorima se može prespavati.

Zlatiborski zaseok

Zlatiborski zaseok sa svojih 12 arhitektonski različitih brvnara predstavlja tradicionalno naselje ovih predela iz 19. veka. Brvnare su moderno opremljene i odlično uklopljene u prirodni ambijent koji ih okružuje. Tu je i crkva, dečije igralište i replika parne lokomotive sa teretnim i putničkim vagonima.

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu