Prirodne atrakcije

PRIRODNE ATRAKCIJE - ZLATAR-NOVA VAROš

Planina Zlatar

Adresa:

Zlatar

Planina Zlatar smeštena je između reka- Lima, Uvca, Mileševke i Bistrice. Najviši vrh planine Zlatara je Golo Brdo sa nadmorskom visinom od 1627m. Zlatar je proglašen Vazdušnom banjom.

Skijalište Zlatar

Oko 3 km uređenih staza za alpsko skijanje na raspolaganju je skijašima na stazama „Zlatar – 1“, „Zlatar – 2“ i ski – put. Ski staza „Zlatar – 1“ spušta se do samog centra Nove Varoši, opremljena je modernom četvorosed žičarom, kapaciteta 1200 osoba/h, dužine 900 m. Ski staza je duga oko 1300 m i celom svojom dužinom opremljena je sistemom za veštačko osnežavanje. Staza je osvetljena te se tokom sezone organizuje noćno skijanje, što predstavlja posebnu atrakciju za ljubitelje belog sporta.

Po svojim karakteristikama svrstava se u kategoriju „crvene“. Ski staza „Zlatar – 2“ duga je oko 800 m. Nju opslužuje ski – lift „sidro“ kapaciteta 600 skijaša/h. Po karakteristikama staza je „plava“ što odgovara zahtevima rekreativaca i onih koji su završili školu skijanja.

Skijalište raspolaže ski restoranom „Ognjište“ kapaciteta 400 mesta gde se može prijatno odmoriti i osvežiti u pauzi nakon skijanja.

Pešačke staze

Pešačke staze, a tri ih je, ukupne dužine 33 km, odvešće vas do najlepših, skrivenih kutaka zlatne planine. Do Vodene poljane, Golog brda – najvišeg vrha Zlatara na 1.627 m, Vilova, Komarana, Rastoka, Tikve, Kamenice… Uživaćete u beskrajnim vidicima, mirisnim livadama i šumskim izazovima..

Još jedna trim staza se nalazi u blizini hotela “Centar Zlatar“, ukupne dužine 1 000 m. Staza je opremljena sa propratnim elementima trim staze kao što su elementi za prepreke sa situacionim tablama, putokazi, kante za otpatke, kao i klupe za odmor.

 

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu