Vesti

Vesti

Pet projekata EU u Zapadnoj Srbiji

U Užicu je održana početna konferencija projekta prekogranične saradnje “Novi lokaliteti za boravak na otvorenom u svrhu unapređenja kvaliteta turističkog proizvoda Open Air Everywhere” koji će se realizovati uz podršku Evropske unije.

Projekat Open Air Everywhere realizuje Turistička organizacija regije Zapadna Srbija u partnerstvu sa Udruženjem za razvoj NERDA, gradom Tuzla i Turističkom zajednicom grada Tuzla. Projekat će doprineti unapređenju turističkih proizvoda i usluga u prekograničnom području kroz unapređenje turističke infrastrukture, izgradnju kapaciteta i umrežavanje pružalaca usluga u turizmu, kao i promociju novih turističkih usluga. Finansiranje i realizacija projekta odvija se u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina iz Instrumenta pretpristupne pomoći Evropske unije (IPAII ), preko Sektora za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU (CFCU) Ministarstva finansija Republike Srbije. Ukupna vrednost je 394.082,03 evra od čega Evropska unija sufinansira 84,87 odsto vrednosti, odnosno 334.457,42 evra, dok će preostali deo sredstava obezbediti partneri na projektu.

Konferenciji su prisustvovali: Martin Klaucke – šef sektora II operacije Delegacije EU u Srbiji, Jelena Raković Radivojević – gradonačelnica grada Užica, Zijad Lugavić – gradonačelnik Tuzle,   Dunja Đenić – pomoćnica Ministra Turizma i omladine Republike Srbije.

Na početnoj konferenciji projekta „Novi lokaliteti za boravak na otvorenom u svrhu unapređenja kvaliteta turističkog proizvoda – Open Air Everywhere“, projektni menadžeri iz partnerskih institucija, predstavili su i ciljeve, aktivnosti i zajedničke rezultate ostala četiri aktivna projekta prekogranične saradnje na području Zlatiborskog okruga: „Via Deinarica: Zelena staza iznad granica“, zatim projekat „Zajednička akcija za razvoj ruralnog turizma“, potom projekat „Jačanje pešačkog koridora u prekograničnoj oblasti Srbije i Bosne i Hercegovine – Cross pass“ i projekat „Old Railways for New Cooperation and Experiences“.

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu