Manifestacije

MANIFESTACIJE - TARA - DRINA - BAJINA BAšTA

TESLA DANI

Manifestacija Tesla dani je deo rute Putevima Tesle kroz Srbiju, koja u Srbiji obuhvata Muzej Nikole Tesle, Beograd iz ugla Nikole Tesle – sve ono što je Tesla video i obišao kada je 1892. godine posetio Beograd, Negotin kao rodni grad Đorđa Stanojevića, i deset malih starih hidroelektrana Elektroprivrede Srbije, koje su pravi mali živi muzeji, a nastale su mahom zahvaljujući velikom prijateljstvu i saradnji Tesle i Stanojevića. Jedna od ovih deset mini hidroelktrana je i MHE „Vrelo“ na istoimenoj rečici u Perućcu u Bajinoj Bašti.

Turistička Organizacija „Tara – Drina“ od prvog Tesla Dana učestvuje u ovoj manifestaciji i svake godine obeležava datum rođenja najvećeg srpskog naučnika. Uz veliku pomoć Ogranka „Drinsko-Limskih“ hidroelektrana svim zainteresovanima je omogućena poseta mini hidroelektrani „Vrelo“, HE „Bajina Bašta“ i RHE „Bajina Bašta“. Obilazak hidroelektrana vode stručna lica iz „Drinsko-Limskih“ hidroelektrana tako da će posetioci biti u prilici da saznaju dosta toga o istorijatu, kapacitetima i samom proizvodnom procesu ovih hidroelektrana. Posebno je značajana poseta MHE „Vrelo“ jer je ona za javnost otvorena samo na Teslin rođendan a deo je kulturne rute Putevima Tesle kroz Srbiju.

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu