Manifestacije

MANIFESTACIJE - TARA - DRINA - BAJINA BAšTA

Tara Ultra Trejl

Kontakt informacije:

http://taraultratrail.rs/

Na atraktivnim terenima Nacionalnog parka Tara u mesecu julu održava se novo izdanje ultra maratonske trke “Tara ultra trejl”. Po treći put na Tari, jednoj od najlepših planina Srbije, održava se prava “poslastica” za sve ljubitelje planinskog trčanja.

Ova sportska manifestacija je okuplja preko 500 takmičara, uz učešće preko 100 trkača iz inostranstva (Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonija, Mađarske, Italije, Švedske, Velike Britanije, Španije i Francuske).

Za ovo izdanje Tara Ultra trail-a, koje će se održati prvog vikenda jula (02.-03.07.2022) pripremamo potpuno nove staze, u potpuno drugom delu Tare! Centar dešavanja su Kaluđerske Bare, a pored uobičajenih 65km, 25km i 11km dužina, na meniju će biti i jedna prava “mala” ultra od 45 km, za sve one koji bi da se po prvi put oprobaju na ultra distancama. Sjajan način da se uđe u Ultra svet, na najlepšoj planiini Srbije!

Staza će vas voditi dolinom Jarevca, do istoimenog jezerca, preko najvišeg vrha Tare u Srbiji – Zborišta, na 1545 metara visine, fantastičnim spustom pored tri planinska jezera: Ploštice, Spajići i Zaovinsko jezero, zatim preko vrha Gavrana, pored vidikovaca koji oduzimaju dah: Osluša, Sokolarica I Crnjeskovo! Poseban raritet predstavljaju vodopad Lađevac i srednjevekovni manastir Rača, u poslednjem delu staze, pred završni uspon.

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu