Manifestacije

MANIFESTACIJE - PRIJEPOLJE

Jadovnički ultramaraton

Jadovnički ultramaraton je višednevna sportska manifestacija koju organizuju Udruženje građana “ Jadovnik”  i klub ekstremnih sportova “Filjulj”.

Jadovnički ultramaratona se održava sredinom jula i okuplja veliki broj sportista,kako onih vrhunskih, tako i rekreativaca iz više zemalja a odvija se kroz predele za koje meštani kažu “sem ovde, nigde više nema” sa ponosom, i ne bez razloga. Kontrolne i okrepne tačke,su sve samo ne svakidašnje, meštani iznose domaće proizvode iz svoje radinosti,puni srdačnih utisaka.

Putevi vode kroz sela koja obiluju arhitekturom gradnje kući bez eksera “ od temelja do šljemena” od drveta,bez i jednog ekstra,pored slapova Sopotnice, manastira Mileševa i mnogih drugih predela koji se graniče sa fantastikom.

Retke vrste flore i faune,kao i gostoprimstvo naroda koji tamo živi,čine ovu trail trku jedinstvenom u regionu po mnogim aspektima po mišljenju i sportista sa ne malim stažom.

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu