Aktivni odmor

AKTIVNI ODMOR - ZLATIBOR

Ribolov

Kontakt informacije:

Rekreativni ribolov iz čamca na akumulaciji Ribničko jezero i kupanje u jezeru nisu dozvoljeni. Pecanje na Ribničkom jezeru može se obavljati uz dozvolu koju izdaje Park prirode Zlatibor (nalazi se u prostorijama Šumske uprave, ulica Jevrejsko brdo 62) na Zlatiboru, svakog radnog dana u periodu od 07:00 do 15:00 časova:

  • Dnevna dozvola – 1000,00 dinara
  • Sedmodnevna dozvola – 2000,00 dinara
  • Godišnja dozvola – 3000,00 dinara

Park prirode Zlatibor: +381 (0)31 3841 278

Rekreativni ribolov moguć je na vodama ribarskog područja „Zlatibor“ koji čine ribolovne vode, vodotok ili deo vodotoka: Uvac, Rzav, Crni Rzav, Dobroselička reka, Ribnica, Katušnica. Osim navedenih vodotokova ili njihovih delova u okviru ribarskog područja je i veštačko akumulaciono jezero Ribnica, koje se nalazi na osam kilometara udaljenosti od centra Zlatibora, kao i ostale vode manjeg kapaciteta u okviru granica Parka prirode „Zlatibor“.

U vodama zlatiborskih reka i Ribničkog jezera zabeležno je prisistvo čak 11 različitih vrsta riba (klen, pastrmka, šaran, som, krkuša, skobar…).

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu