Aktivni odmor

AKTIVNI ODMOR - ZLATIBOR

Paraglajding

Paraglajding je jedan od najboljih načina da se doživi pravo adrenalinsko iskustvo i uživa u prirodnom abijentu i zlatiborskim pejzažima. Jedan je od najpopularnijih eksremnih sportova i predstavlja padobransko jedrenje odnosno slobodno letnje uz pomoć jednostavne letilice, slične padobranu. Zbog pogodnih terena i odgovarajućih vazdušnih struja, paraglajding na Zlatiboru doživljava ekspanziju poslednjih godina. Vrhovi Čigota i Tornik su omiljena uzletišta paraglajdera.

Na Zlatiboru je paraglajderom moguće leteti uz Paraglajding klub „Avis“ i profesionalnog paraglajding pilota, ekstremnog i bivšeg Red Bull sportistu, Petra Lončara, koji je jedno od najpoznatijih imena u svetu paraglajdinga. Takmičio se i usavršavao u svoje veštine na svetskim akrobatskim šampionatima i aero događajima, kao i ekspedicijama i projektima širom sveta:

– 2019. godine Petar je postao prva osoba na svetu koja je letela na svih 7 KONTINENATA i time se upisao u istoriju paraglajdinga.

– 2015. godine postavio je NACIONALNI REKORD letom na visini od 6900m.

– 2013. godine u Bugarskoj skokom iz aviona sa 4000m svojim paraglajderom postavio je SVETSKI REKORD u ’’ Infiniti Tambling ’’ figuri sa 181 okretom u nizu.

– Lični rekord u letenju paraglajderom na Himalajima u Indiji je prelet od 185 km od tačke poletanja!“

Paraglajding klub „Avis“ već dugi niz godina neguje ovaj sport na Zlatiboru, organizuje poletanja sa okolnih vrhova, održava kurseve letenja paraglajderom, tandem skokove, a aktivni su i u organizaciji otvorenih paraglajding takmičenja.

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu