Aktivni odmor

AKTIVNI ODMOR - ZLATIBOR

Jahanje

Kontakt informacije:

https://www.zlatibor.org.rs/sr/sta-raditi/aktivni-odmor/jahanje/

Ranč Zova  +381 (0)64 466 01 29, 381 (0)64 290 15 08

Sportsko i rekreativno jahanje jedna je od najpopularnijih aktivnosti u kojoj mogu uživati sve generacije. Ovakav vid aktivnosti predstavlja pravi užitak za sve posetioce Zlatibora zbog prelepih planinskih pejzaža i svežeg vazduha. Na pogodnim zlatiborskim terenima u sportskom i rekreativnom jahanju konja može može se uživati na nekoliko lokacija.

Ranč „Zova“

Nalazi se u mirnom delu Zlatibora, svega dva kilometra od centra naselja, u živopisnom planinskom ambijentu. Svim posetiocima pruža izvanredne uslove za sportsko i rekreativno jahanje. Vreme provedeno na ranču jedinstvena je prilika da posetioci svih uzrasta jednostavno i brzo savladaju veštinu jahanja. Zaljubljenicima u avanturu i izazov na raspolaganju je škola jahanja, mogućnost terenskog jahanja, kao i iznajmljivanje kočija i fijakera.

Ranč „Zova“ raspolaže sa 10 odraslih konja i pet ponija, a u ambijentu ranča, pored konja, mogu se pogledati i druge domaće životinje u mini zoo vrtu.

Ranč „Farma Zlatibor“

Nalazi se pored magistralnog puta Beograd-crnogorsko primorje, nedaleko od centra Zlatibora. Ranč ima registrovan konjički klub, ergelu konja i školu jahanja. Raspolaže sa 25 registrovanih konja i četiri ponija. U okviru konjičkog kluba i škole jahanja postoje treneri sa licencom za obuku u jahanju i dresuru konja.

Na ranču „Farma“ pored rekreativnog jahanja moguće je učiti različite veštine sa konjima, voziti se kočijom ili upravljati kočijama i zapregom, sve uz stručni nadzor i pomoć trenera. Doživljaj prirodnog okruženja na ranču „Farma“ upotpunjuje i mini zoo-vrt koji se nalazi u sklopu ranča.

Ergela „Milinković“ – konji ergele „Milinković“

Mogu se naći na livadi kod restorana „Koliba kod Milunke“, a vlasnik ergele je licencirani instruktor jahanja sa višegodišnjim iskustvom. U ergeli „Milinković“ na raspolaganju su individualni ili grupni časovi jahanja. Konji se mogu iznajmiti za terensko jahanje, a za turiste koji nisu zainteresovani za časove ili terensko jahanje, već bi samo da se oprobaju u ovom sportu ergela organizuje kratke ture.

Konji za rekreativno i terensko jahanje, kao i kočije za vožnju mogu se iznajmiti i na poligonu koji se nalazi iznad zlatiborske pijace, nedaleko do centra i Avantura parka.

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu