Aktivni odmor

AKTIVNI ODMOR - TARA - DRINA - BAJINA BAšTA

Planinarenje

 

Planinarstvo kao specifična ljudska delatnost ima dugu tradiciju u svetu i na našim prostorima. Danas se pod pojmom planinarstva podrazumeva aktivno posećivanje planina i, u širem smislu, planina. Planinarstvom se bave osobe svih uzrasta oba pola, odrasli ljudi svih zanimanja , ali i mladi naraštaj kao i starije osobe. Tara, kao jedna od naših najlepših planina, veoma je interesantna ljubiteljima ove aktivnosti u prirodi. Tara pruža izuzetne uslove, sledeći korak je na vama!

Smestivši se između reke Drine i Zlatibora, planina Tara vekovima očarava sve koji na nju stižu. Od Bajine Bašte do Tare potrebno je preći 16 km da bi se našli na izvoru čak 18 planinarskih staza. Ukupna dužina staza je preko stotinu kilometara, sa polaznim tačkama iz turističkih centara i planinarskih punktova.

Planinarske ture se, u principu, organizuju dva puta mesečno, uglavnom na području planine Tare i Povlena, ali i na atraktivnim planinskim lancima na Balkanu. Ture su osmišljene u različitim nivoima kondicione i tehničke težine, tako da svako može da, prema svojim sposobnostima i interesovanjima, izabere odgovarajuću. Za one koji su skloni nešto ekstremnijim izazovima organizuju se aplinističke obuke na steni Sokolarica. Za manje grupe pravih avanturista organizuju se kanjoning akcije kroz tajanstvene kanjone Belog Rzava, Rače i Brusnice.

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu