Aktivni odmor

AKTIVNI ODMOR - PRIJEPOLJE

Rafting

Reka Lim nastaje u podnožju Prokletija kao otoka iz prelepog Plavskog jezera na 999 metara nadmorske visine. Njena najveća klisura je između Dobrakova i Brodareva. Teče dužinom od 174 km i protiče kroz Plav, Andrijevicu, Berane, Bijelo Polje, Prijepolje, Priboj i Rudo. U podnožju Medveđe svoj put završava kao pritoka Drine.

Reka Lim interesantna je po tome što se na malom prostoru nalaze značajni turistički potencijali. U njenom toku smenjuju se klisure i kanjoni, visoke litice sivog krečnjaka, vodopadi, izvori i vrela, pećine i pitome kotline, staništa biljnih i životinjskih vrsta. Lim sa obilnom količinom vode, povoljnom temperaturom (leti oko 20˚C ) i bogatstvom raznovrsne ribe pruža povoljne uslove za rekreaciju, kajakaštvo, splavarenje i rafting. Od 2000-te godine, kada se uključuje u ponudu splavarenje, reka Lim je privukla veliki broj zaljubljenika rečnih izazova.

Turistička organizacija Prijepolja u saradnji sa lokalnom turističkom agencijom nudi organizovane dvodnevne programe pod sloganom „Za tvoj savršen dan“ u kojima se uz obilazak Sopotnice nudi i rafting Limom.

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu