Aktivni odmor

AKTIVNI ODMOR - PRIJEPOLJE

Jadovnička super avantura

Kontakt informacije:

O nama

Turistička agencija TRAVEL POINT nalazi se u centru Prijepolja, u ulici Polimska 16.  Poslovna vizija agencije je intenzivno uključivanje u receptivne turističke programe s posebnim naglaskom na ruralni turizam i aktivan odmor u otkrivanju svih čari i lepota Prijepoljskog kraja. Misija agencije je stvoriti jedinstveno iskustvo i predstaviti Prijepoljski kraj kao turističku destinaciju bogatu prirodnim lepotama i kulturnom baštinom, tradicijom i tradicionalnim proizvodima karakterističnim za ovaj kraj. Agencija praktikuje odgovoran turizam poštujući lokalnu ekonomiju.  Agencija je osnovana 2018. godine, i svakodnevno se trudi da profesionalnošću i maksimalnim zalaganjem svakom gostu ponudi najkvalitetniju uslugu i nezaboravan doživljaj. Agencija nudi razlišite vrste izleta prilikom boravka u Prijepoljskom kraju i Zapadnoj Srbiji. Našu ponudu ćemo, sa velikim zadovoljstvom, uskladiti prema vašim željama, zahtevima i očekivanjima.

Pratite naš sajt, Facebook i Instagram stranice o aktuelnim ponudama.

 

JADOVNIČKA SUPER AVANTURA – celodnevna tura

 

Jedinstvena off road avantura predstavlja odličan način da se upozna okolina Mileševskog kraja, planina Jadovnik koja predstavlja pravu oazu netaknute prirode i selo Sopotnica poznato po neverovatnim vodopadima. Jedinstvena prilika da se uživa u uzbudljivoj vožnji i netaknutoj prirodi,  kroz ovu turu koja se realizuje džipovima i kvadovima imaćete priliku da osetite lepotu netaknute prirode magičnih predela Prijepoljskog kraja. Imaćete priliku da upoznate čak tri zaštićena područja ovog kraja: kanjon reke Mileševke, planinu Jadovnik i vodopade Sopotnice; bogatu kulturno – istorijsku ponudu, gde Mileševski kraj predstavlja spoj dve kulture i tradicije, ali i da probate gastronomske specijalitete, specifične za ovaj kraj.

Trajanje ture:9 sati

 

Plan i program ture:

Opuštajuća doza uzbuđenja, kakvu samo priroda može da podstakne započinje od manastira Mileševe. Grupu dočekuje lokalni turistički vodič. Grupa obilazi manastir Mileševu i bogatu riznicu ovog manastira.

Nakon obilaska manastira, putnike ispred manastira Mileševe čekaju džip vozila i kvadovi. Off road avantura započinje prolaskom kroz predivne predele odakle se pruža pogled na kanjon reke Mileševke i na ceo Mileševski kraj. Kanjon reke Mileševke je dug 24 km. Predstavlja najjužnije stanište Pančićeve omorike. Na putu kroz kanjon, putnici će imati priliku da vide i dzamiju u Hisardžiku, gde su čuva Kuran star 400 godina, kao i utvrdjenje Mileševac.

Našu avanturu nastavljamo prema planini Jadovnik. Pravimo povremena kratka zadržavanja tokom obilaska ove predivne planine (uživanje u jedinstvenim prizorima i pejzažima netaknute prirode, fotografisanje, degustacije izvorske vode, pauza za užinu). Jadovnik je posebna i neodoljiva planina. Istinsku lepotu netaknute prirode, divljinu i svež vazduh osetićete kada se popenjete na najviši vrh ove planine, koji ujedno predstavlja i najveću nadmorsku visinu Prijepoljskog kraja – Katunić 1734 m.

Nakon jedinstvenog prizora koji se pruža sa najvišeg vrha planine Jadovnik, turu nastavljamo prema vodopadima Sopotnice. Na putu do vodopada napravićemo pauzu za ručak ( domaća pita i kiselo mleko).  Nakon ručka nastavljamo prema Sopotnici. Selo Sopotnica je nazvano po istoimenoj reci, koja se preko kraških terena sliva preko brzaka, slapova i vodopada do 25 metara visine. Dužina toka reke Sopotnica iznosi 3,5 kilometara. Ispresecana je brzacima, slapovima i vodopadima, dok je srednji i donji tok reke usekao klisuru koja se proteže do ušća u Lim. Ovo mesto proglašeno je spomenikom prirode.

Interesantno je da su i reka, i selo, pa i sami vodopadi smešteni na severozapadnim obroncima planine Jadovnik, planini koja je ujedno simbol nedirnute prirode i mira. Selo Sopotnica je nekada bilo poznato po vodenicama i valjaricama od čijeg rada je stanovništvo zarađivalo za život meljući žito i valjajući sukno. Ova vrela i izvori formiraju tokove koji se prvo spajaju, a zatim prave seriju vodopada. Veličanstveni vodopadi, neobične planinske kuće i priroda kakva se ne vidja često. Sopotnica je pravi biser ovog kraja gde je užitak potpun.

Obilaskom Sopotnice, grupa nastavlja prema centru grada gde ih čeka kombi vozilo, a to je ujedno i tačka gde  završavamo naše uzbidljivo i jedinstveno druženje uz želju da ponovimo i napravimo što više zajedničkih avantura i trenutaka za pamćenje.

Kraj programa.

 

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu