Aktivni odmor

AKTIVNI ODMOR - DRAGAčEVO - GUčA

Pešačke i biciklističke staze

Za one kojima je planinarenje omiljena disciplina, planinarske rute na Jelici biće pravi izazov. Netaknuta priroda, bujna flora i mnoštvo životinjskog sveta učiniće da imate osećaj kao da se nalazite na nekom poznatom planinskom masivu. Dužina pešačke i biciklističke staze iznosi 8 km u jednom pravcu i vodi do samog vrha planine Jelice – Crna stena. Pogled sa vidikovca doseže do najudaljenijih vrhova Čemerna, Radočela, Golije i Kopaonika. Poseban značaj za ovu rutu ima arheološko utvrđenje „ Gradina na Jelici“, koje polaznici vrlo rado posete tokom svoje avanture.

Pešačka staza u Guči

Pešačka staza u Guči namenjena je savremenim turistima koji često pokazuju potrebu za aktivnijim oblicima turizma, poput pešačenja i planinarenja. Stoga su predstavnici Turističke organizacije „Dragačevo odlučili da obeleže jednu od najlepših pešačkih ruta u Guči. Dužina pešačke staze iznosi 4,4 km i ona prolazi kroz najživopisnije predele ove varošice, sa kojih pogled obuhvata čitavu varoš. Početak staze je u ulici 7. juli, dok se krajnja tačka nalazi u ulici Bogdana Kapelana.

Biciklističke rute

Dve biciklističko-planinarske staze obeležene info-tablama:

– Na planini Jelici duga osam kilometara u jednom pravcu

– Na planini Ovčar duga 16 km u jednom pravcu

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu