Aktivni odmor

AKTIVNI ODMOR - DRAGAčEVO - GUčA

Lov i ribolov

Na teritoriji opštine Lučani se nalazi lovište „Dragačevo“ koje pripada brdskom tipu lovišta i zahvata površinu od 45.423 hektara. Lovište je atraktivno i ima dosta raznovrsne divljači od kojih se gaje, štite i love: srne, divlje svinje, zec, fazan, jarebica, vuk, lisica, kuna, jazavac, svraka, vrana i druge životinje. Divlja svinja se lovi na višim terenima lovišta, srndać i vuk na obroncima planine Čemerno, a ostala divljač se lovi na celom terenu lovišta. Lovci iz Dragačeva su organizovani u Lovačko udruženje „Dragačevo“ sa sedištem u Guči. Za pružanje lovnih usluga na raspolaganju su: lovačka kuća u Kaoni, nekoliko lovačkih koliba i na području gornjeg Dragačeva postoji veći broj čeka – osmatračnica.

Najpogodnija mesta za ribolov u opštini Lučani su jezero u Vučkovici, reka Bjelica i gornji tok Rćanske reke. Vodeni tok reke Bjelice bogat je raznovrsnom rečnom ribom među kojima se izdvajaju skobalj, klen, krkuša i potočna mrena dok je u gornjem toku Rćanske reke najdominantnija potočna pastrmka. Jezero u Vučkovici predstavlja najveću akumulaciju u Dragačevu. Najzastupljenije vrste ribe su: šaran, deverika, babuška i klen.

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu