Prirodne atrakcije

PRIRODNE ATRAKCIJE - TARA - DRINA - BAJINA BAšTA

BB Klekovača

BB Klekovača“ iz Bajine Bašte je najstarija postojeća srpska destilerija. Osnovana je 1953. godine, nastavljajući tradiciju bajinobaštanske zemljoradničke zadruge iz 1905. godine i čuvena je upravo po klekovači, šljivovici sa dodatkom lekovitih bobica kleke – autentičnoj i tradicionalnoj rakiji Bajine Bašte i planine Tare, koja se u tom kraju proizvodi vekovima.

BB destilerija proizvodi dvadeset različitih klekovača, šljivovica, travarica i voćnih rakija. Gotovo sve BB rakije spadaju u premijum kategoriju, a od januara 2018. pokrenuta je i kontinuirana „Limited Edition“ serija. U okviru te edicije – BB destilerija u strogo ograničenim, čak „mikro“ serijama, prikazuje remek dela svojih majstora destilacije i kupažiranja, nove iskorake i eksperimente u proizvodnji rakije ili jedinstvene „dragulje“ spontano nastale odležavanjem u različitim bačvama i buradima.

Sa nepokolebljivom verom u snagu našeg podneblja i poštovanjem nemerljive tradicije proizvodnje rakije u našem kraju , od 2010. godine mi svaki naš korak na poseban način usklađujemo sa našim istorijskim i geografskim poreklom, uvek sa jasnom vizijom i misijom – da proizvodimo vrhunske autentične rakije od najboljeg voća i autohtonih sorti šljiva Zapadne Srbije.

I uvereni smo da ćete zato u svakom gutljaju BB rakija uvek prepoznati mirise i ukuse tog našeg jedinstvenog podneblja, i osetiti – živo srce Drine i beskrajnu dušu Tare.

DRUŠTVENE MREŽE

Da li nas pratite na mrežama?

Svakodnevno inspirišemo naše pratioce na nove avanture, uzbudljivim novim ponudama. Izaberite vašu omiljenu mrežu i kliknite na ikonu